måndag 10 september 2012

Smygrelease i speciell tid



I lördags hade vi smygrelese för "I några sekunders oändlighet" på Neva Books & Pics i Rimforsa. Mycket lyckat med totalt över 100 besökare.
För mig det var speciellt på många sätt. Inte minst för det faktum att det var nästan på dagen ett år efter Stefan Livs bortgång i den tragiska flygolyckan. En tragedi som berörde Jönköping hårt. Både då och idag. Sorgen låg som ett tungt täcke över staden samtidigt som alla på något sätt kom närmare varandra. Det var många leenden mellan tårarna.

Precis då höll vi på med det första embryot till boken. Det skedet när man vill hitta en form, ett namn och grunden till ett innehåll. Jag kan tänka mig att det är ungefär samma fas som när en artist vill sätta namnet på sin platta. Man vill liksom hitta titelspåret. Det som ska slå an tonen.

10 september 2011, skrev jag "I några sekunders oändlighet". En form av hjärnans bearbetning av en outsägligt sorglig och ofattbar händelse. Plötsligt hade vi ett titelspår.  Och för egen,  personlig del en ventil för de sorgsamma känslorna.

I några sekunders oändlighet

Ett misstag så var allting slut.
Liv som försvann.
Det ofattbara, outgrundliga.
Att vara på fel plats.
Tänk om! Tänk om inte!

Det ensamma barnet, den tröstlösa föräldern.

Bilder som river upp sår hos oss som saknar.
Det är en smal gräns från lycka till kaos.
Men också omvänt, katastrof föder ljus och värme. Till slut.
Kvinnan kramar hårt om sitt barn.
Svaren ges bara av livet.
Vilka svar? 

Vilka frågor?
Minnen. Längtan.
I några sekunders oändlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar